Началото!

Публикувано от: Иван Иванов
На юли 6, 2011

Интелектуалната собственост е огромно поле, което често е невидимо за околните ни и необятно за нас самите, хората призвани да помагат за регулацията на творческите пориви, продукти и възникващи права.

Разхождайки се в полето и ние понякога се губим и после намираме път или пътека… А те – пътеките изникват всеки ден. Понякога старите пътеки буренясват защото сме ги забравили или сме ги разрушили. Винаги сме радостни ако някой или нещо ни помогне по-лесно да намерим мястото което си мислим, че търсим.

Гледайки на нещата, случващи се с нас или около нас и търсейки в тях интелектуалната собственост се учудваме как тя е навсякъде и колко много е вплетена в живота ни. Всичко е много просто ако не мислим за правилата и сме просто морални, но въпроса е колко морални и на каква цена .

Да, точно това е интелектуалната собственост – ЦЕНАТА на виртуалните неща!

Иван Иванов

Европейски и български представител по търговски марки и дизайни
Европейски и български патентен представител
Независим оценител на права на интелектуална и индустриална собственост

Подобни публикации

Новата ни книга „Търговски марки – опозиция” в Националната библиотека

Новата ни книга „Търговски марки – опозиция” в Националната библиотека

Новата ни книга „Търговски марки – опозиция” с автори адвокат Аглика Иванова и Иван Иванов “Търговски марки – опозиция”, издателство IPBulgaria е вече и в Националната библиотека „Св. Св. Кирил и...

повече информация
Национални примери за добри практики

Национални примери за добри практики

Национални примери за добри практики за развитие на институционална политика по интелектуална собственост (върху примера на ТТО към Пловдивски университет) Национална конференция „Политика по интелектуална собственост за университетите и иновации“...

повече информация